- Перемішайте усі інгредієнти маринаду.
- Розберіть реберця. Для цього покладіть їх на обробну дошку м'ясною стороною вгору. Відріжте кінці вздовж жирового прошарку, що відокремлює м'ясисті реберця від жорсткої частини. Переверніть реберця і зріжте тверде м'ясо по всій довжині, а також з вузької частини реберної пластини (ці шматки можна посмажити окремо, але вони будуть не такими ніжними, як реберця). Зніміть тонку плівку із внутрішньої сторони реберної пластини.
- Покладіть реберні пластини на велике деко одну поруч з іншою і полийте маринадом. Переверніть пластини, щоб вони були рівномірно покриті маринадом. Накрийте харчовою плівкою і поставте на 3 години в холодильник, іноді перевертайте. Дістаньте ребра, залишки маринаду злийте і зберігайте. Перед приготуванням витримайте реберця при кімнатній температурі не менше 30 хвилин.
- Підготуйте гриль для непрямого слабкого жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою.
- Смажте реберця 2 години під кришкою в режимі непрямого слабкого жару. Зніміть з гриля, змастіть з обох боків марина будинок, загорніть у фольгу і продовжуйте смажити ще 2-3 години, щоб м'ясо відставало від кінчиків кісток як мінімум на 6 мм і стало настільки ніжним, щоб його можна було відділяти руками.
- Знову загорніть реберця у фольгу, покладіть на лист і залиште на 30 хвилин, потім наріжте і подавайте
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 120 г коричневого цукру
- 125 мл соєвого соусу
- 125 мл кетчупу
- 125 мл сухого шеррі
- 2 ст. л. дрібно нарізаного свіжого імбиру
- 0,5 ч. л. дрібно рубаного часнику
- 2 пластини реберець, кожна по 2 кг