1. Інгредієнти маринаду з'єднайте та перемішайте вінчиком. Тофу вийміть з упаковки та дайте стекти рідини. Кожен шматок тофу розріжте на 4 скибочки товщиною 2,5 см і викладіть в один шар на плоске блюдо або форму для випічки.
2. Скибочки тофу з усіх боків змастіть маринадом, накрийте харчовою плівкою і поставте у холодильник на 3-4 години. За цей час переверніть скибочки один-два рази.
3. Усі інгредієнти салату добре перемішайте. Дайте салату настоятися за кімнатної температури
. 4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою та покладіть на неї лист фольги розміром 30 х 40 см. На фольгу викладіть скибочки тофу, змастіть їх маринадом і готуйте під кришкою в режимі прямого сильного жару 6-8 хвилин, поки тофу не прогріється і не підрум'яниться з обох боків.Час від часу змащуйте маринадом, що залишився. Один раз переверніть. Викладіть тофу лопаткою на тарілки, додайте салат і подавайте відразу або охолодіть до кімнатної температури.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 4 ст. л. свіжого лимонного соку
- 4 ст. л. ріпакової олії
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. тертого імбиру
- 2 ст. л. тростинного цукру
- 1 ч. л. гострого соусу чилі з часником
- 2 упаковки твердого тофу, кожна по 400 г (не використовуйте м'який шовковий тофу)
ДЛЯ САЛАТУ
- 250 г натертої на крупній тертці моркви
- 70 г крупно нарізаних горіхів кеш'ю
- 2-3 стебла зеленої цибулі (білі та світло-зелені частини), дрібно нарізати
- 5 ст. л. дрібно нарізаної кінзи або зелені петрушки
- 2 ч. л. свіжого лимонного соку
- 1 ч. л. темної кунжутної олії
- 1 ч. л. соєвого соусу