1. Інгредієнти маринаду з'єднайте та перемішайте вінчиком. Тофу вийміть з упаковки та дайте стекти рідини. Кожен шматок тофу розріжте на 4 скибочки товщиною 2,5 см і викладіть в один шар на плоске блюдо або форму для випічки.

2. Скибочки тофу з усіх боків змастіть маринадом, накрийте харчовою плівкою і поставте у холодильник на 3-4 години. За цей час переверніть скибочки один-два рази.

3. Усі інгредієнти салату добре перемішайте. Дайте салату настоятися за кімнатної температури

. 4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою та покладіть на неї лист фольги розміром 30 х 40 см. На фольгу викладіть скибочки тофу, змастіть їх маринадом і готуйте під кришкою в режимі прямого сильного жару 6-8 хвилин, поки тофу не прогріється і не підрум'яниться з обох боків.Час від часу змащуйте маринадом, що залишився. Один раз переверніть. Викладіть тофу лопаткою на тарілки, додайте салат і подавайте відразу або охолодіть до кімнатної температури.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 4 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 4 ст. л. ріпакової олії
  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. тертого імбиру
  • 2 ст. л. тростинного цукру
  • 1 ч. л. гострого соусу чилі з часником
  • 2 упаковки твердого тофу, кожна по 400 г (не використовуйте м'який шовковий тофу)

ДЛЯ САЛАТУ

  • 250 г натертої на крупній тертці моркви
  • 70 г крупно нарізаних горіхів кеш'ю
  • 2-3 стебла зеленої цибулі (білі та світло-зелені частини), дрібно нарізати
  • 5 ст. л. дрібно нарізаної кінзи або зелені петрушки
  • 2 ч. л. свіжого лимонного соку
  • 1 ч. л. темної кунжутної олії
  • 1 ч. л. соєвого соусу