1. Для соусу розтопіть у невеликій каструлі на середньому вогні вершкове масло. Покладіть лук-шалот і, часто помішуючи, пасеруйте його 3 хвилини, до прозорості. Додайте часник та пасеруйте ще 1 хвилину. Покладіть інгредієнти, що залишилися, доведіть соус до кипіння і зменште вогонь. Часто помішуючи, томіть соус на слабкому вогні 10 хвилин до загусання. Зніміть із вогню, остудіть.
  2. Змастіть стейки з обох боків оливковою олією, посоліть і поперчіть. Залиште за кімнатної температури на 20-30 хвилин.
  3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейки під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Зніміть стейки з гриля та залиште на 3-5 хвилин. Подавайте на стіл разом із соусом.

ДЛЯ СОУСУ

  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 ч. л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту
  • 1 зубчик часнику, видавити через прес
  • 120 мл кетчупу
  • 4 ст. л. міцної натуральної кави або еспресо
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • 2 ч. л. МОЛОТОГО чилі анчо

 

  • 4 яловичих стейків з філейної частини, кожен по 300-350 г, товщиною 2,5 см, зрізати зайвий жир
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 3\4 ч. л. крупної морської солі
  • 3\4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю