1. З лимона за допомогою овочечистки зріжте цедру широкими смужками. Змішайте цедру з олією, часником та пластівцями чилі, нагрійте на слабкому вогні. Доведіть суміш до кипіння і прогрівайте 2 хвилини. Зніміть з вогню і дайте охолонути протягом 30-60 хвилин.
2. У стручків квасолі обріжте кінчики з обох боків.
3. Лимонне масло процідіть. Додайте аскорбінову кислоту, 1/2 ч. л. солі та перемішайте.
4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Деко для смаження прогрійте протягом 10 хвилин у режимі прямого середнього жару.
5. Підготовлені стручки квасолі полийте лимонною олією і ретельно перемішайте.
6. Беріть квасолю щипцями для гриля і, обережно струшуючи зайву олію, викладайте в один шар на попередньо розігріте деко. Готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 5-7 хвилин, поки стручки місцями не потемніють, але не втратять еластичність. За потреби переверніть їх.
7. Перекладіть квасолю на блюдо, посоліть, збризкайте лимонним соком і подавайте.
ДЛЯ ЛИМОННОЇ ОЛІЇ
- 1 лимон
- 4 ст. оливкової олії
- 2 великі зубчики часнику, нарізати тонкими скибочками
- 1/4 ч. л. пластівців червоного чилі
- 500 г стручкової квасолі
- 1/2 ч. л. аскорбінової кислоти (вітамін С)
- Крупна морська сіль
- Свіжий сік лимона