1. З лимона за допомогою овочечистки зріжте цедру широкими смужками. Змішайте цедру з олією, часником та пластівцями чилі, нагрійте на слабкому вогні. Доведіть суміш до кипіння і прогрівайте 2 хвилини. Зніміть з вогню і дайте охолонути протягом 30-60 хвилин.

2. У стручків квасолі обріжте кінчики з обох боків.

3. Лимонне масло процідіть. Додайте аскорбінову кислоту, 1/2 ч. л. солі та перемішайте.

4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Деко для смаження прогрійте протягом 10 хвилин у режимі прямого середнього жару.

5. Підготовлені стручки квасолі полийте лимонною олією і ретельно перемішайте.

6. Беріть квасолю щипцями для гриля і, обережно струшуючи зайву олію, викладайте в один шар на попередньо розігріте деко. Готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 5-7 хвилин, поки стручки місцями не потемніють, але не втратять еластичність. За потреби переверніть їх.

7. Перекладіть квасолю на блюдо, посоліть, збризкайте лимонним соком і подавайте.

ДЛЯ ЛИМОННОЇ ОЛІЇ

  • 1 лимон
  • 4 ст. оливкової олії
  • 2 великі зубчики часнику, нарізати тонкими скибочками
  • 1/4 ч. л. пластівців червоного чилі
  • 500 г стручкової квасолі
  • 1/2 ч. л. аскорбінової кислоти (вітамін С)
  • Крупна морська сіль
  • Свіжий сік лимона