1. Підготуйте гриль у режимі прямого слабкого жару. Нагрівайте лист для смаження 10 хвилин при прямому слабкому жарі.

2. Помідори, цибуля, часник, чебрець і масло перемішайте, щипцями викладіть на лист для смаження й обсмажуйте під кришкою в режимі прямого слабкого жару 20-25 хвилин, поки шкірка помідорів не зморщиться і подекуди не потемніє. За потреби овочі переверніть. Перекладіть помідори у велику каструлю. Цибуля, часник і чебрець продовжуйте смажити ще 5-10 хвилин, поки цибуля і часник добре не підрум'яняться з усіх боків. Цибулю і часник додайте до помідорів, чебрець викиньте.

3. У каструлю з овочами налийте курячий бульйон і доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і готуйте суп 8-10 хвилин, поки помідори не розм'якшать. Протріть суп через сито, додайте цукор, посоліть і поперчіть.

4. Якщо гриль обладнаний інфрачервоним пальником над решіткою (для зберігання продуктів теплими), відкрийте кришку і розігрійте пальник до високої температури. Якщо немає інфрачервоного пальника, обсмажте хліб у духовці з функцією гриля. Скибочки хліба змастіть з одного боку вершковим маслом, посипте пармезаном (приблизно 1 ч.л.) і за допомогою щипців для гриля викладіть на решітку перед пальником. Готуйте без кришки протягом 2 хвилин, поки сир не розплавиться і злегка не підрум'яниться. Слідкуйте, щоб він не згорів. Готові грінки зніміть із гриля.

5. До супу додайте базилік. Розлийте суп по тарілках, у середину кожної покладіть по 2 грінки. Посипте пармезаном, що залишився, і відразу подавайте.

  • 1 кг невеликих стиглих, але міцних помідори
  • 1 головка червоної цибулі, розрізати вздовж на 4 частини
  • 10 зубчиків часнику
  • 40 г чебрецю
  • 4 ст. оливкової олії
  • 1 л курячого бульйону
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. крупної морської солі
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 8 скибочок багета товщиною 1 см
  • 2 ст. л. розм'якшеного вершкового масла
  • 7 ст. л. тертого пармезану
  • 2 ст. л. крупно нарізаного базиліку