1. Всі інгредієнти начинки змішайте в кухонному комбайні в однорідну пюреподібну масу. Додайте зрізані шматки м'яса і жиру, потім подрібніть фарш.
  2. Покладіть м'ясо на дошку шкірою вниз. Рівномірно розподіліть начинку, залишаючи краї лопатки вільними. Поверніть м'ясо рулетом, перев'яжіть кулінарною ниткою. Змастіть з усіх боків оливковою олією, натріть сіллю та перцем, залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
  3. Підготуйте гриль для середнього жару.
  4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте рулет під кришкою в режимі непрямого середнього жару 2-2,5 години, доки внутрішня температура м'яса не досягне 83-85 °С.
  5. Викладіть м'ясний рулет на обробну дошку, нещільно накрийте фольгою і залиште на 20-30 хвилин. Видаліть кулінарну нитку, наріжте м'ясо тонкими скибочками та подавайте на стіл.

ДЛЯ НАЧИНКИ

  • 125 мл оливкової олії
  • 5 ст. л. голочок розмарину (приблизно 3 гілочки)
  • 16 великих листків шавлії
  • 1 ст. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 1 ст. л. рубаного часнику
  • 1 ч. л. крупної морської солі
  • 1.2 ч. л. насіння фенхелю
  • 1.2 ч. л. пластівців червоного чилі

 

  • 1 свиняча лопатка без кістки (2,5 кг), підготувати
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1.2 ч. л. крупної морської солі
  • 1.2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю