- Всі інгредієнти начинки змішайте в кухонному комбайні в однорідну пюреподібну масу. Додайте зрізані шматки м'яса і жиру, потім подрібніть фарш.
- Покладіть м'ясо на дошку шкірою вниз. Рівномірно розподіліть начинку, залишаючи краї лопатки вільними. Поверніть м'ясо рулетом, перев'яжіть кулінарною ниткою. Змастіть з усіх боків оливковою олією, натріть сіллю та перцем, залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
- Підготуйте гриль для середнього жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте рулет під кришкою в режимі непрямого середнього жару 2-2,5 години, доки внутрішня температура м'яса не досягне 83-85 °С.
- Викладіть м'ясний рулет на обробну дошку, нещільно накрийте фольгою і залиште на 20-30 хвилин. Видаліть кулінарну нитку, наріжте м'ясо тонкими скибочками та подавайте на стіл.
ДЛЯ НАЧИНКИ
- 125 мл оливкової олії
- 5 ст. л. голочок розмарину (приблизно 3 гілочки)
- 16 великих листків шавлії
- 1 ст. л. дрібно натертої цедри лимона
- 1 ст. л. рубаного часнику
- 1 ч. л. крупної морської солі
- 1.2 ч. л. насіння фенхелю
- 1.2 ч. л. пластівців червоного чилі
- 1 свиняча лопатка без кістки (2,5 кг), підготувати
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1.2 ч. л. крупної морської солі
- 1.2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю