1. Часник очистіть і крупно наріжте. Додайте орегано і сіль, дрібно|мілко| порубайте. Лезом ножа розтирайте часник до отримання пасти. До часникової пасти додайте оливкову олію, оцет і перець.
  2. Зріжте з кожної вирізки жир та плівку, натріть м'ясо з усіх боків часниковою пастою. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і поставте на 1-3 години в холодильник. За 20-30 хвилин до приготування дістаньте з холодильника та витримайте при кімнатній температурі.
  3. Підготуйте гриль для роботи прямого середнього жару.
  4. Змастіть кукурудзяні качани невеликою кількістю оливкової олії. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте кукурудзу під кришкою в режимі прямого середнього жару 10 хвилин, до повної готовності, поки вона місцями не стане коричневою. Іноді перевертайте. Зріжте з качанів зерна.
  5. На середньому вогні розігрійте у сковороді 2 ст. л. оливкової олії. Додайте ріпчасту і зелену цибулю, смажте 3-4 хвилини, безперервно помішуючи. Покладіть у сковороду кукурудзу, влийте вершки, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Тушіть суміш на слабкому вогні 5-7 хвилин, поки вершки не випаруються напало вину. Додайте орегано і кілька крапель соусу чилі (за бажанням). Зніміть із гриля.
  6. Готуйте вирізку 15-20 хвилин під кришкою в режимі прямого середнього жару, щоб м'ясо зовні рівномірно підрум'янилося, а всередині стало світло-рожевим. Кожні 5 хвилин перевертайте. Внутрішня температура м'яса наприкінці смаження має досягти 65 °С.
  7. Зніміть вирізку з вогню та залиште на 3-5 хвилин. Підігрійте кукурудзу у вершках на середньому вогні. Наріжте м'ясо скибочками завтовшки 1,5 см, розкладіть на блюді або на тарілках. Подавайте на стіл разом із кукурудзою та вершками.

ДЛЯ ПАСТИ

  • 3 великі зубчики часнику
  • 50 г свіжого листя орегано разом з ніжними стеблами
  • 1 ч. л. крупної морської солі
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 2 свинячі вирізки, кожна по 500 г
  • 5 качанів кукурудзи, видалити листя
  • оливкова олія
  • 1 червона цибулина, нарізати дрібними кубиками
  • 3 стебла зеленої цибулі, нарізати тонкими кільцями
  • 250 г вершків
  • 1/4 ч. л. великої морської солі
  • 1 велика дрібка свіжомеленого чорного перцю
  • 1 ст. л. дрібно рубаного свіжого орегано
  • соус чилі середньої гостроти (за бажанням)