- Часник очистіть і крупно наріжте. Додайте орегано і сіль, дрібно|мілко| порубайте. Лезом ножа розтирайте часник до отримання пасти. До часникової пасти додайте оливкову олію, оцет і перець.
- Зріжте з кожної вирізки жир та плівку, натріть м'ясо з усіх боків часниковою пастою. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і поставте на 1-3 години в холодильник. За 20-30 хвилин до приготування дістаньте з холодильника та витримайте при кімнатній температурі.
- Підготуйте гриль для роботи прямого середнього жару.
- Змастіть кукурудзяні качани невеликою кількістю оливкової олії. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте кукурудзу під кришкою в режимі прямого середнього жару 10 хвилин, до повної готовності, поки вона місцями не стане коричневою. Іноді перевертайте. Зріжте з качанів зерна.
- На середньому вогні розігрійте у сковороді 2 ст. л. оливкової олії. Додайте ріпчасту і зелену цибулю, смажте 3-4 хвилини, безперервно помішуючи. Покладіть у сковороду кукурудзу, влийте вершки, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Тушіть суміш на слабкому вогні 5-7 хвилин, поки вершки не випаруються напало вину. Додайте орегано і кілька крапель соусу чилі (за бажанням). Зніміть із гриля.
- Готуйте вирізку 15-20 хвилин під кришкою в режимі прямого середнього жару, щоб м'ясо зовні рівномірно підрум'янилося, а всередині стало світло-рожевим. Кожні 5 хвилин перевертайте. Внутрішня температура м'яса наприкінці смаження має досягти 65 °С.
- Зніміть вирізку з вогню та залиште на 3-5 хвилин. Підігрійте кукурудзу у вершках на середньому вогні. Наріжте м'ясо скибочками завтовшки 1,5 см, розкладіть на блюді або на тарілках. Подавайте на стіл разом із кукурудзою та вершками.
ДЛЯ ПАСТИ
- 3 великі зубчики часнику
- 50 г свіжого листя орегано разом з ніжними стеблами
- 1 ч. л. крупної морської солі
- 4 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 2 свинячі вирізки, кожна по 500 г
- 5 качанів кукурудзи, видалити листя
- оливкова олія
- 1 червона цибулина, нарізати дрібними кубиками
- 3 стебла зеленої цибулі, нарізати тонкими кільцями
- 250 г вершків
- 1/4 ч. л. великої морської солі
- 1 велика дрібка свіжомеленого чорного перцю
- 1 ст. л. дрібно рубаного свіжого орегано
- соус чилі середньої гостроти (за бажанням)