- Підготуйте гриль для прямого середнього жару. Очистіть грати спеціальною щіткою. Готуйте стручки солодкого перцю цілою під кришкою в режимі прямого середнього жару 1 2- 1 5 хвилин, поки шкірка не почне лопатися і місцями не почорніє. Кожні 3-5 хвилин перевертайте. Перекладіть стручки перцю в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10-15 хвилин, потім зніміть з них шкірку. Видаліть плодоніжку, перегородки та насіння.
- У кухонному комбайні подрібніть часник, потім покладіть обсмажений перець і панірувальні сухарі, посоліть, перемішайте. Додайте лимонний сік, мелену паприку і, не виключаючи комбайн, поступово влийте оливкову олію. Продовжуйте збивати до отримання соусу однорідної консистенції оранжево-червоного кольору. Якщо руй занадто густий, розбавте його 1 ст. л. води.
- Зріжте з вирізки жир та плівку. Змастіть м'ясо невеликою кількістю оливкової олії, рівномірно посоліть і поперчіть. Залишіть при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
- Готуйте вирізку 15-20 хвилин під кришкою в режимі прямого середнього жару, щоб м'ясо зовні рівномірно зарум'янилося, а всередині стало світло-рожевим. Кожні 5 хвилин перевертайте. Внутрішня температура м'яса в кінці смаження повинна становити 65 °С.
- Зніміть м'ясо з гриля та залиште на 3-5 хвилин, потім наріжте тонкими скибочками. Подавайте на стіл із соусом руй.
ДЛЯ СОУСУ РУЙ
- 2 середні стручки червоного солодкого перцю
- 2-3 маленькі очищені зубчики часнику
- 3\4 ч. л. великої морської солі
- 150 г панірувальних сухарів
- 3 ст. л. свіжого лимонного соку
- 3\4 ч. л. меленої копченої паприки
- 190 мл оливкової олії
- 2 свинячі вирізки, кожна по 500 г
- оливкова олія
- 1\2 ч. л. великої морської солі
- 4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю