1. Підготуйте гриль для прямого середнього жару. Очистіть грати спеціальною щіткою. Готуйте стручки солодкого перцю цілою під кришкою в режимі прямого середнього жару 1 2- 1 5 хвилин, поки шкірка не почне лопатися і місцями не почорніє. Кожні 3-5 хвилин перевертайте. Перекладіть стручки перцю в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10-15 хвилин, потім зніміть з них шкірку. Видаліть плодоніжку, перегородки та насіння.
  2. У кухонному комбайні подрібніть часник, потім покладіть обсмажений перець і панірувальні сухарі, посоліть, перемішайте. Додайте лимонний сік, мелену паприку і, не виключаючи комбайн, поступово влийте оливкову олію. Продовжуйте збивати до отримання соусу однорідної консистенції оранжево-червоного кольору. Якщо руй занадто густий, розбавте його 1 ст. л. води.
  3. Зріжте з вирізки жир та плівку. Змастіть м'ясо невеликою кількістю оливкової олії, рівномірно посоліть і поперчіть. Залишіть при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
  4. Готуйте вирізку 15-20 хвилин під кришкою в режимі прямого середнього жару, щоб м'ясо зовні рівномірно зарум'янилося, а всередині стало світло-рожевим. Кожні 5 хвилин перевертайте. Внутрішня температура м'яса в кінці смаження повинна становити 65 °С.
  5. Зніміть м'ясо з гриля та залиште на 3-5 хвилин, потім наріжте тонкими скибочками. Подавайте на стіл із соусом руй.

ДЛЯ СОУСУ РУЙ

  • 2 середні стручки червоного солодкого перцю
  • 2-3 маленькі очищені зубчики часнику
  • 3\4 ч. л. великої морської солі
  • 150 г панірувальних сухарів
  • 3 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 3\4 ч. л. меленої копченої паприки
  • 190 мл оливкової олії

 

  • 2 свинячі вирізки, кожна по 500 г
  • оливкова олія
  • 1\2 ч. л. великої морської солі
  • 4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю