1. Розріжте стейки з жирного боку, розгорніть їх і зріжте зайвий жир. Кожен стейк покладіть між двома шарами харчової плівки та добре відбийте до товщини 7 мм. Змастіть стейки з обох боків маслом, посоліть і поперчіть до смаку.
  2. У цибулі зріжте темно-зелені кінці листя, відступивши 5 см від місця, де листя починає темніти. Коріння обріжте так, щоб цибуля не розпалася. Розріжте стебла вздовж навпіл, видаліть жорстке зовнішнє листя. Промийте стебла цибулі проточною водою, обережно відгинаючи листя, щоб видалити залишки землі та піску. Обсушіть, змастіть маслом, посоліть і поперчіть до смаку.
  3. Підготуйте гриль для роботи у режимі прямого слабкого жару.
  4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стебла порею під кришкою в режимі прямого слабкого жару 15-20 хвилин, кожні 2 хвилини перевертаючи. Цибуля повинна стати м'якою і злегка підрум'янитися з усіх боків. Якщо цибуля підсмажилася ззовні занадто сильно, але ще не дійшла до готовності, перекладіть її в зону непрямого жару.
  5. Інгредієнти соусу покладіть у кухонний комбайн і ретельно перемішайте. Посоліть за смаком.
  6. Збільшіть жар у грилі до сильного. Знову очистіть решітку гриля щіткою. Готуйте ескалопи в режимі прямого жару 3 хвилини з одного боку, поки на поверхні м'яса не з'явиться характерний для гриля візерунок. Переверніть та смажте з іншого боку не довше 1 хвилини.
  7. Викладіть ескалопи на блюдо або на тарілки вгору тією стороною, що смажилася спочатку. Зверху викладіть ложкою соус і прикрасьте кожен ескалоп двома стеблами цибулі-порею. Посипте зеленню петрушки і подавайте на стіл.
  • 4 свинячі стейки з корейки, кожен по 1 70-200 г, Товщиною 2,5 см
  • оливкова олія
  • крупна морська сіль
  • свіжемелений чорний перець
  • 8 невеликих стебел цибулі-порею не товщі 2,5 см (по бажанню)

ДЛЯ СОУСУ

  • 1 обсмажений стручок червоного солодкого перцю, крупно порубати
  • 40 г подрібненого мигдалю, обсмажити
  • 1 ст. л. кетчупу
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 ч. л. крупно рубаного часнику
  • 1\2 ч. л. меленої паприки
  • 1 велика дрібка кайенського перцю
  • 1 ст. л. дрібно рубаної зелені петрушки