- У сковороду середнього розміру налийте олію та обсмажте цибулю разом із лавровим листом. Як тільки цибуля почне підрум'янюватися, зменште вогонь до помірного і смажте цибулю ще 30 хвилин, до рівномірного золотистого кольору. Через 1-5 хвилин після початку смаження додайте часник. Помідори посоліть. Додайте до карамелізованої цибулі оцет і продовжуйте готувати, поки рідина майже не випарується, потім влийте яблучний сік. Коли рідина увариться приблизно вдвічі, покладіть спочатку помідори, а потім інші інгредієнти соусу. Готуйте ще 5 хвилин.
- Видаліть лавровий лист і уваріть соус до пюреподібної консистенції. 125 мл соусу відкладіть для змащування відбивних.
- Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші. Змастіть відбивні невеликою кількістю масла, посипте пряною сумішшю і залиште на 20-30 хвилин за кімнатної температури. Підготуй ті гриль для прямого середнього жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте відбивні під кришкою в режимі прямого середнього жару 4-5 хвилин, поки на поверхні м'яса не з'явиться характерний для гриля візерунок. Один раз переверніть. Змастіть відбивні з обох боків соусом і продовжуйте смажити ще 3-4 хвилини, поки м'ясо всередині не стане світло-рожевим. Один-два рази переверніть. Зніміть відбивні з гриля та залиште на 2-3 хвилини. Подавайте на стіл з соусом, що залишився.
ДЛЯ СОУСУ
- 3 цибулини, нарізати дрібними кубиками
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 маленький лавровий лист
- 1 ст. дрібно рубаного часнику
- 1 банка (400 г) нарізаних помідорів у власному соку
- сіль з ароматом серпанку (за смаком)
- 1 ст. л. оцту з хересу
- 125 мл яблучного соку
- 1 ч. л. меленої паприки
- 1\2 ч. л. сушеного орегано
- 1\4 ч. л. пластівців червоного чилі
- 4 ч.л. крупної морської солі
- 4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 1 ч. л. великої морської солі
- 1\2 ч. л. меленої паприки
- 1\2 ч. л. сушеного орегано
- 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 4 відбивні з корейки на кістки товщиною 2-2,5 см
- оливкова олія