- Оливкову олію розігрійте на середньому вогні. Покладіть цибулю, посоліть її та обсмажуйте при безперервному помішуванні 15 хвилин до м'якості. Збільште вогонь, влийте вино і готуйте соус 8 хвилин, доки вино не випарується наполовину. Додайте чорнослив, родзинки та цедру апельсина, зменшіть вогонь до середнього. Готуйте соус 5-10 хвилини, доки фрукти не стануть м'якими. Іноді помішуйте. Додайте апельсиновий сік, гвоздику, посоліть і поперчіть за смаком. Поставте соус у тепле місце.
- Обріжте шматки м'яса, щоб вони стали однаковою довжиною, покладіть один шматок на інший жиром назовні (шар жиру захистить м'ясо від висихання під час смаження). Перев'яжіть обидва шматки разом кулінарною ниткою, щоб вийшов один шматок циліндричної форми. Залиште на 1 годину за кімнатної температури. Змастіть м'ясо з усіх боків оливковою олією, посоліть і поперчіть.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі непрямого жару з використанням рожна. Якщо у вас газовий гриль з інфрачервоними пальниками, встановіть їх на низьку потужність, регулятори зовнішніх пальників встановіть на режим слабкого або середнього жару (температура гриля для приготування карбонаду має бути приблизно 200 °С).
- Надіньте на рожен один тримач з бічними шпажками і закріпіть його на відстані 25 см від кінця рожна, але поки не затягуйте болт занадто сильно. Вставте рожен у центр шматка м'яса і щільно зафіксуйте м'ясо шпажками. Тепер надіньте на рожен інший тримач зі шпажками та проткніть їм шматок м'яса. Закріпіть, але не затягуйте болт. Надягніть термостійкі рукавиці та вставте гострий кінець рожна в паз двигуна. Якщо м'ясо розташоване не по центру рожна, пересуньте його, а потім закріпіть болти тримачів. Поставте під рожен піддон: у ньому збиратиметься стікаючий жир. Запустіть двигун.
- Смажте м'ясо на грилі 1 -1.4 години, доки внутрішня температура м'яса не досягне 65 °С. Щоб перевірити температуру, відключіть двигун і вставте термометр у середину шматка м'яса. Надягнувши термостійкі рукавиці, дістаньте рожен з гриля, послабте утримувачі. Зніміть м'ясо з рожна, покладіть на обробну дошку, накрийте фольгою і залиште на 1-5 хвилин (внутрішня температура м'яса за цей час збільшиться на 2-5 ° С).
- Наріжте м'ясо і подавайте на стіл разом із соусом.
ДЛЯ СОУСУ
- 2 ст. л. оливкової олії
- 3-4 цибулини, нарізати дрібними кубиками
- 1.2 ч. л. крупної морської солі
- 0,75 л червоного вина
- 200 г чорносливу, нарізати дрібними кубиками
- 200 г родзинок
- 1 ст. л. дрібно натертої цедри апельсину
- 200 мл свіжого апельсинового соку
- 1 велика щіпка меленої гвоздики
- крупна морська сіль
- свіжемелений чорний перець
- 2 шматки безкістної свинячої корейки, кожен по 1,5 кг
- 2 ст.л. ОЛИВКОВОЇ олії
- 1.2 ч. л. крупної морської солі
- 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю