1. Невеликим ножем зріжте з качиних філе шкіру разом із товстим прошарком жиру.
2. Змішайте сіль із цукром і обваляйте в цій суміші качині філе. Витримайте за кімнатної температури 20-30 хвилин. Один раз переверніть.
3. Для сальси змішайте у великій каструлі цибулю з апельсиновим та лаймовим соком, чилі, цукром та сіллю. Доведіть до кипіння на середньому вогні та варіть 15-18 хвилин, поки більшість рідини не випарується. Помішуйте час від часу, щоб сальса не підгоріла. Зніміть з вогню, додайте кінзу.
4. Підготуйте гриль для прямого середнього жару.
5. Обсушіть качині філе паперовим рушником і змастіть обох сторін оливковою олією.
6. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте філе під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 8 хвилин, поки вони не підрум'яняться зовні, залишаючись рожевими всередині. Один раз переверніть. Перекладіть філе на обробну дошку та залиште на кілька хвилин.
7. Очистіть решітку гриля щіткою і смажте тортильї в режимі прямого середнього жару приблизно по 10 секунд з кожного боку. Смажені тортильї складіть у стопку і загорніть в щільний кухонний рушник.
8. Наріжте грудки качині тонкими скибочками. Наповніть теплі тортильї скибочками грудки, приготованою сальсою, авокадо, редькою, китайською капустою і подавайте.
- 4 качині філе, кожне по 150 г, без шкіри
- 2 ст. л. великої морської солі
- 2 ст. л. цукру
ДЛЯ САЛЬСИ
- 2-3 червоні цибулини, нарізати тонкими кільцями
- 125 мл свіжого апельсинового соку
- 4 ст. л. свіжого соку лайма
- 4 ст. дрібно рубаного перцю чилі середньої гостроти (краще поблано)
- 1 ст. цукру
- 4 ч. л. великої морської солі
- 4 ст. л. нарізаної кінзи
- Оливкова олія
- 16 кукурудзяних тортилій (20 см)
- 1 стиглий авокадо, очистити та нарізати скибочками
- 60 г редиски, нарізати тонкими скибочками
- 150 г китайської капусти, нашаткувати соломкою