1. Змішайте маскарпоне із зеленню, посоліть, поперчіть. Накрийте маскарпоне харчовою плівкою або кришкою і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
  2. У млині для прянощів дрібно розмеліть сушені гриби (вийде приблизно 2 ст. л.). Грибний порошок перемішайте із сіллю та перцем. Змастіть лист маслом і посипте грибною сумішшю. Обваляйте у цій суміші телячі відбивні, щоб суміш рівномірно покривала їх з усіх боків. Накрийте відбивної харчової плівкою і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи у режимі прямої середньої спеки.
  3. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте телячі відбивні під кришкою в режимі прямого середнього жару до бажаного ступеня готовності (6 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Зніміть з гриля і залиште на 3-5 хвилин. Подавайте телячі відбивні гарячими разом із сиром маскарпоне із зеленню.

ДЛЯ МАСКАРПОНІ ІЗ ЗЕЛЕННЯМ

  • 5 ст. л. маскарпоне
  • 1 ч. л. дрібно нарізаної зелені шавлії
  • 4 ч. л. крупної морської солі
  • 4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 4 ст. л. сушених білих грибів
  • 2 ч. л. крупної морської солі
  • 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • оливкова олія
  • 4 телячі відбивні, кожна по 250 г, товщиною 2,5 см