1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
2. У великій каструлі доведіть до кипіння щонайменше 3 л підсоленої води, опустіть живого краба головою в окріп і варіть 2 хвилини. Вийміть краба шумівкою, знову доведіть воду до бурхливого кипіння. Опустіть другий краб, відваріть його. Обох крабів остудіть, потім покладіть на спинку і розділіть навпіл за допомогою сокири для рубання м'яса та гумового молотка. Видаліть ротові частини. Переверніть крабів і видаліть панцир зі спинки та зябра. Промийте обидві половинки крабів у холодній воді, видаліть пальцями нутрощі бурого кольору. Відокремте ніжки, потім молотком або щипцями для горіхів акуратно розколіть панцирну оболонку кожної ніжки та вийміть м'якоть.
3. У чавунну сковороду діаметром 30 см покладіть вершкове масло, часник, цедру і сік лимона, пластівці чилі, посоліть, поперчите і добре перемішайте.
4. Поставте сковороду в зону прямого сильного жару і нагрівайте 2-3 хвилини, доки масло не розтопиться, а часник не обсмажиться до золотистого кольору. Влийте вино, доведіть до кипіння. Сковороду з соусом зніміть із гриля та поставте на термостійку підставку.
5. Шматочки краба готуйте в режимі прямого сильного жару без кришки протягом 4 хвилин. Один раз переверніть. Викладіть шматочки краба на сковороду із соусом, поставте її в зону прямого сильного жару. Прогрівайте крабове м'ясо 2-3 хвилини, акуратно помішуючи, поки соус не закипить. Подавайте відразу зі шматочками багету, які можна буде мочати в соус, що залишився на сковороді.
- 2 великі живі тихоокеанські кишенькові краби
- 125 г вершкового масла, нарізати невеликими шматочками
- 2 ст. дрібно нарізаного часнику
- Дрібно терта цедра та сік 1 лимона
- 1/2 ч. л. пластівців червоного чилі
- 1/2 ч. л. великої морської солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 150 мл сухого білого вина
- 1 багет, розламати на невеликі шматочки