1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.
2. Базилік, петрушку та часник дрібно порубайте. Додайте інгредієнти пасти, що залишилися, і ретельно перемішайте.
3. Скибочки баклажанів і цукіні злегка змастіть олією з двох сторін, посоліть і поперчіть. Готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин, поки на скибочках з обох боків не утворюється характерний для гриля візерунок (цукіні готуються трохи швидше, ніж баклажани). Один-два рази переверніть. Зніміть овочі з гриля.
4. Скибочки хліба з одного боку змастіть приготовленою пастою. На 4 скибочки викладіть сир, цукіні й баклажани (важливо, щоб сир за розміром відповідав скибочкам хліба), накрийте скибочками хліба, що залишилися, і злегка притисніть. Зовні сендвічі змастіть олією.
5. Готуйте сендвічі без кришки в режимі прямого середнього жару 2-4 хвилини, поки хліб не підсмажиться та сир не розплавиться. Один раз переверніть. Зніміть з гриля та подавайте.
ДЛЯ ПАСТИ
- 110 г базиліка
- 110 г зелені петрушки
- 1 зубчик часнику
- 4 ст. л. дрібно нарізаних в'ялених помідорів у олії
- 2 ст. л. олії від в'ялених помідорів
- 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
- 1 ч. л. свіжого лимонного соку
- 1/4 ч. л. крупної морської солі
- 2 довгасті баклажани (500 г), обрізати кінці, нарізати баклажани вздовж скибочками товщиною 1 см
- 1 -2 жовті або зелені цукіні (250 г), обрізати кінці, нарізати цукіні вздовж скибочками товщиною 1 см
- Оливкова олія
- 1/2 ч. л. крупної морської солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 8 скибочок пшеничного хліба
- 4 скибочки проволоне (італійський твердий сир) товщиною 1 см, за розміром відповідних скибочкам хліба