- Подрібніть у кухонному комбайні всі інгредієнти маринаду протягом 1-2 хвилин до пюреподібної консистенції.
- Викладіть відбивні на плоску страву впритул один до одного, полийте маринадом, ретельно перемішайте. Накрийте відбивну харчову плівку і витримайте в холодильнику 3-5 годин.
- Дістаньте відбивні з холодильника та паперовим рушником акуратно зніміть з м'яса маринад. Змастіть м'ясо оливковою олією, залиште за кімнатної температури на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте відбивні під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Іноді м'ясо перевертайте і при необхідності перекладайте, щоб відбивні рівномірно просмажилися з обох боків. Перевертаючи м'ясо, щоразу кладіть його на чисте місце, а маринад, що пристав до ґрат, зчищайте щіткою.
- Зніміть відбивні з гриля, залиште на 3-5 хвилин, потім одразу подавайте.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 1 невелика цибулина, нарізати великими кубиками
- 4 невеликі консервовані помідори
- 120 мл оливкової олії
- 4 великі зубчики часнику
- 2 ст. л. червоного винного оцту
- 1 ст. л. меленої солодкої паприки
- 1 ст. л. сушеного чебрецю
- 1 ст. л. меленого насіння коріандру
- 2 ч. л. меленої зіри
- 2 ч. л. крупної морської солі
- 1\2 ч. л. кайенського перцю
- 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 8 відбивних з м'яса ягняти, кожна товщиною 3 см
- оливкова олія