1. Подрібніть у кухонному комбайні всі інгредієнти маринаду протягом 1-2 хвилин до пюреподібної консистенції.
  2. Викладіть відбивні на плоску страву впритул один до одного, полийте маринадом, ретельно перемішайте. Накрийте відбивну харчову плівку і витримайте в холодильнику 3-5 годин.
  3. Дістаньте відбивні з холодильника та паперовим рушником акуратно зніміть з м'яса маринад. Змастіть м'ясо оливковою олією, залиште за кімнатної температури на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
  4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте відбивні під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Іноді м'ясо перевертайте і при необхідності перекладайте, щоб відбивні рівномірно просмажилися з обох боків. Перевертаючи м'ясо, щоразу кладіть його на чисте місце, а маринад, що пристав до ґрат, зчищайте щіткою.
  5. Зніміть відбивні з гриля, залиште на 3-5 хвилин, потім одразу подавайте.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 1 невелика цибулина, нарізати великими кубиками
  • 4 невеликі консервовані помідори
  • 120 мл оливкової олії
  • 4 великі зубчики часнику
  • 2 ст. л. червоного винного оцту
  • 1 ст. л. меленої солодкої паприки
  • 1 ст. л. сушеного чебрецю
  • 1 ст. л. меленого насіння коріандру
  • 2 ч. л. меленої зіри
  • 2 ч. л. крупної морської солі
  • 1\2 ч. л. кайенського перцю
  • 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 8 відбивних з м'яса ягняти, кожна товщиною 3 см
  • оливкова олія