- Перемішайте усі інгредієнти маринаду.
- Викладіть відбивні на велику страву з бортиком, полийте маринадом, ретельно перемішайте. Накрийте відбивні харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 1-2 години.
- Дістаньте відбивні з холодильника за 20-30 хвилин до приготування. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте відбивні під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (4-6 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Наприкінці приготування на відбивних повинен з'явитися характерний для гриля візерунок.
- Зніміть з вогню та залиште на 3-5 хвилин. Подавайте відбивні гарячими, за бажанням зі скибочками лайма.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 4 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. свіжого соку лайма
- 1 ст. часнику, видавити через прес
- 1\2 ч. л. крупної морської солі
- 1 ч. л. меленого насіння коріандру
- 1 ч. л. меленої зіри
- 1\2 ч. л. меленого імбиру
- 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 16 відбивних з м'яса ягняти, кожна завтовшки 2 см, зрізати зайвий жир
- 1 лайм, розрізати на 8 частин (за бажанням)