1. Інгредієнти соусу змішайте в каструлі з товстим дном, нагрійте на середньому вогні, не доводячи до кипіння, і збивайте віночком 2-3 хвилини, поки соус не стане однорідним і трохи збільшиться в обсязі. Зніміть із вогню.

2. Інгредієнти фрикадельок змішайте, подрібніть в кухонному комбайні до отримання однорідного фаршу. На лист налийте рослинне масло і рівномірно розподіліть його пензликом. З фаршу двома ложками сформуйте фрикадельки, нанижіть їх на шпажки, викладіть на деко і переверніть кілька разів, щоб змастити маслом з усіх боків. Заберіть фрикадельки у холодильник на 30-60 хвилин.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.

4. Грати гриля очистіть спеціальною щіткою. У середину ґрат покладіть смужку фольги. Викладіть фрикадельки на решітку так, щоб шпажки опинилися на фользі та готуйте 4-6 хвилин під кришкою в режимі прямої сильної спеки. Один-два рази переверніть. Перевірте готовність фрикаделей, розрізавши одну ножем.

5. Фрикадельки викладіть на блюдо та подавайте. Окремо подай ті соуси.

ДЛЯ СОУСУ

  • 250 мл кокосового молока
  • 5 ст. л. арахісового соусу
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедри лайма
  • 3 ст. свіжого соку лайма
  • 1 ст. соєвого соусу
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • 1 ч. л. гострого соусу чилі
  • 1/2 ч. л. тертого імбиру

ДЛЯ ФРИКАДЕЛЬОК

  • 700 г очищених креветок
  • 500 г свинячого фаршу
  • 20 г нарізаного базиліка
  • 2 великі зубчики часнику
  • 4 ст. л. панко (японська панірувальна суміш)
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 4 ст. л. олії (для смаження)