1. Інгредієнти соусу змішайте в каструлі з товстим дном, нагрійте на середньому вогні, не доводячи до кипіння, і збивайте віночком 2-3 хвилини, поки соус не стане однорідним і трохи збільшиться в обсязі. Зніміть із вогню.
2. Інгредієнти фрикадельок змішайте, подрібніть в кухонному комбайні до отримання однорідного фаршу. На лист налийте рослинне масло і рівномірно розподіліть його пензликом. З фаршу двома ложками сформуйте фрикадельки, нанижіть їх на шпажки, викладіть на деко і переверніть кілька разів, щоб змастити маслом з усіх боків. Заберіть фрикадельки у холодильник на 30-60 хвилин.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
4. Грати гриля очистіть спеціальною щіткою. У середину ґрат покладіть смужку фольги. Викладіть фрикадельки на решітку так, щоб шпажки опинилися на фользі та готуйте 4-6 хвилин під кришкою в режимі прямої сильної спеки. Один-два рази переверніть. Перевірте готовність фрикаделей, розрізавши одну ножем.
5. Фрикадельки викладіть на блюдо та подавайте. Окремо подай ті соуси.
ДЛЯ СОУСУ
- 250 мл кокосового молока
- 5 ст. л. арахісового соусу
- 1 ч. л. дрібно натертої цедри лайма
- 3 ст. свіжого соку лайма
- 1 ст. соєвого соусу
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1 ч. л. гострого соусу чилі
- 1/2 ч. л. тертого імбиру
ДЛЯ ФРИКАДЕЛЬОК
- 700 г очищених креветок
- 500 г свинячого фаршу
- 20 г нарізаного базиліка
- 2 великі зубчики часнику
- 4 ст. л. панко (японська панірувальна суміш)
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 4 ст. л. олії (для смаження)