1. Ретельно перемішайте усі інгредієнти маринаду. Рибне філе змастіть з усіх боків маринадом, накрийте харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 2 години.

2. Бананове листя промийте під холодною проточною водою або обережно протріть м'якою вологою серветкою.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

4. Промокніть філе серветкою, щоб видалити зайвий маринад. На середину кожного бананового листа покладіть на шматок філе, посипте зеленою цибулею, поверніть у вигляді пакетиків. Скріпіть пакетики зубочистками, намагаючись не пошкодити рибу, змочіть водою з обох боків.

5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте пакетики під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин, поки листя трохи потемніє. Один раз переверніть. Якщо листя почне підгоряти, перекладіть їх у зону непрямого середнього жару. Зніміть один пакетик з гриля та перевірте, чи готова риба. Якщо ні, готуйте ще кілька хвилин.

6. Обережно розкрийте кожен пакетик. Збризкайте філе соєвим соусом і подавайте до столу з приготовленим на пару рисом.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 5 ст. л. білої пасти місо
  • 4 ст. л. кокосового молока
  • 2 ч. л. дрібно нарізаного часнику
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. дрібно натертого імбиру

 

  • 6 філе вугільної риби або тріски, кожне по 150 г, товщиною 1,5 см
  • 6 бананового листя, кожен 30 х 30 см
  • 6 стебел зеленої цибулі (білі та світло-зелені частини), нарізати тонкими кільцями
  • 1/2 ч. л. не надто солоного соєвого соусу
  • 1-1,5 кг приготовленого на пару рису (за бажанням)