1. Ретельно перемішайте усі інгредієнти маринаду. Рибне філе змастіть з усіх боків маринадом, накрийте харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 2 години.
2. Бананове листя промийте під холодною проточною водою або обережно протріть м'якою вологою серветкою.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.
4. Промокніть філе серветкою, щоб видалити зайвий маринад. На середину кожного бананового листа покладіть на шматок філе, посипте зеленою цибулею, поверніть у вигляді пакетиків. Скріпіть пакетики зубочистками, намагаючись не пошкодити рибу, змочіть водою з обох боків.
5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте пакетики під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин, поки листя трохи потемніє. Один раз переверніть. Якщо листя почне підгоряти, перекладіть їх у зону непрямого середнього жару. Зніміть один пакетик з гриля та перевірте, чи готова риба. Якщо ні, готуйте ще кілька хвилин.
6. Обережно розкрийте кожен пакетик. Збризкайте філе соєвим соусом і подавайте до столу з приготовленим на пару рисом.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 5 ст. л. білої пасти місо
- 4 ст. л. кокосового молока
- 2 ч. л. дрібно нарізаного часнику
- 2 ч. л. цукру
- 1 ч. л. дрібно натертого імбиру
- 6 філе вугільної риби або тріски, кожне по 150 г, товщиною 1,5 см
- 6 бананового листя, кожен 30 х 30 см
- 6 стебел зеленої цибулі (білі та світло-зелені частини), нарізати тонкими кільцями
- 1/2 ч. л. не надто солоного соєвого соусу
- 1-1,5 кг приготовленого на пару рису (за бажанням)