1. З листового тіста склянкою або формою (10 см) виріжте чотири круглі коржики, викладіть їх на деко і кожнен наколіть вилкою 12 разів, щоб тісто не надто сильно піднялося при випіканні. Дотримуючись інструкцій на пакуванні, випікайте в духовці до золотистого кольору. Остудіть на решітці.
2. Інгредієнти для соусу змішайте і прогрівайте на середньому вогні 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки не розчиниться цукор, і не розтопиться масло. Зніміть з вогню та відставте убік.
3. Скибочки яблук опустіть у розтоплене вершкове масло так, щоб вони були повністю покриті.
4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Деко для смаження прогрійте в режимі прямого середнього жару близько 10 хвилин. Скибочки яблук викладіть на лист і смажте під кришкою 8-10 хвилин (вони повинні добре підрум'янитися і стати м'якими). Переверніть один або два рази. Скибочки яблук приберіть з листа. Соус за необхідності ще раз прогрійте на слабкому вогні. Ложкою викладіть трохи соусу на яблука та обережно перемішайте.
5. На тарілки покладіть випечені слойки, на них - скибочки яблук. Полийте соусом, що залишився, і посипте морською сіллю. Оформіть кремом-фреш або збитими вершками.
КРЕМ-ФРЕШ
Вершки й пахту змішайте, накрийте і залиште на 8-24 години за кімнатної температури. Готовий крем-фреш може зберігатися у холодильнику кілька днів.
- 2 листи листового тіста
ДЛЯ СОУСУ
- 110 г коричневого цукру
- 4 ст. л. вершків
- 60 г вершкового масла
- 4 кислі яблука, очистити від шкірки й серцевини, нарізати скибочками завтовшки 1 см
- 60 г розтопленого вершкового масла
- крупна морська сіль (до свого смаку)
- 4 ст. л. крему-фреш або збитих вершків
ДЛЯ КРЕМ-ФРЕШ
- 250 г вершків
- 2 ст. пахти