Багато власників газових грилів готують на них стандартні страви, такі як бургери, сосиски та курку, але інші люблять шукати пригод і пробують коптити на своїх газових грилях.  

Виникає питання: чи можливо коптити на газовому грилі?

  Справжнє копчення найкраще здійснювати з нашими коптильнями. Вони спеціально розроблені для того, щоб витримувати низькі температури протягом тривалого часу, але немає жодної причини, чому ви не можете додати дивовижний димчастий аромат до вашої їжі на газовому грилі, і це дуже легко зробити.   Для початку коптіння на газовому грилі, підготуйте необхідні матеріали та інгредієнти. Вам знадобиться:

  • газовий гриль
  • контейнер для копчення або алюмінієва фольга
  • дерев'яні чіпси для копчення (наприклад, гікорі, яблуня, вишня)
  • продукт для коптіння (наприклад, риба, м'ясо, овочі)

 

Три способи копчення на газовому грилі

 

  • У нас у магазині можна купити контейнери для копчення, призначені саме для цієї мети, і ви можете знайти їх тут.  Щоб використовувати контейнер для копчення, вам потрібно замочити тріску у воді приблизно на 20 хвилин. Потім помістіть контейнер для копчення на решітку для приготування їжі та наповніть її тріскою. Закрийте кришку контейнера і кришку гриля, і приблизно за 20 хвилин чіпси мають почати тліти і надавати вашій їжі аромат диму. Якщо всі тріски згоріли, але ви все одно хочете додати більше димного аромату, просто відкрийте кришку і киньте ще трохи тріски.

 

  • Якщо у вас немає контейнера для копчення, ви завжди можете зробити саморобну форму з алюмінієвої фольги. У жароміцну ємність викладіть, підійде спеціальна каструля,  попередньо замочену тріску і надкрийте її фольгою. Потім зробіть у фользі кілька отворів, щоб дим міг виходити. Вам потрібно поставити ємність прямо на аромампластини, бажано над конфоркою і ближче до задньої частини зони приготування їжі. Покладіть решітки назад на гриль, увімкніть його і розігрійте на всіх основних конфорках на високій потужності приблизно 15 хвилин, після чого тріска має почати тліти. Потім встановіть пальники на необхідний рівень нагрівання, залежно від того, що ви готуєте на грилі.

 

  • Ви також можете використовувати кедрові дошки, щоб надати стравам на грилі димного аромату. Це не тільки смачно, але й має чудовий вигляд! Обов'язково замочіть дошку мінімум на годину перед приготуванням на грилі. Більш детальну інформацію про приготування на грилі з кедрових планок дивіться в нашому відео тут.

 

Основні кроки

 

  • Почніть з підготовки. Якщо ви використовуєте контейнер для копчення, додайте в нього деревні чіпси Якщо ви виготовляєте з алюмінієвої фольги, зробіть невеликі отвори для виходу диму.

 

  • Підготуйте продукт для коптіння. Промийте його та висушіть на кухонному рушнику. За бажанням, ви можете залишити продукт просоченим у маринаді чи обсипати спеціями.

 

  • Увімкніть газовий гриль та підігрійте його до потрібної температури. Для коптіння оптимальна температура зазвичай становить близько 90-120 градусів Цельсія.

 

  • Розмістить контейнер для копчення або алюмінієву фольгу з деревними чіпсами на одному з кутків гриля, далеко від прямого вогню. Якщо у вас є двогорілковий гриль, активуйте тільки один горілку, щоб створити димову камеру.

 

  • Покладіть продукт для коптіння на решітку гриля, яка знаходиться поблизу коптильні або димової камери. Закрийте кришку гриля, щоб утримати тепло та дим всередині.

 

  • Коптіть продукт протягом необхідного часу, зазвичай від 30 хвилин до 2 годин, залежно від типу продукту та бажаного ступеня копчення.

 

  • Регулярно перевіряйте температуру та додавайте деревні чіпси, якщо дим стає слабким. Дотримуйтеся вказівок з часу коптіння для досягнення найкращих результатів.

 

  • Після завершення копчення, вимкніть газовий гриль та залиште продукт в грилі ще деякий час для процесу дозрівання та насичення смаку.

Копчення на грилі Таким чином, ви зможете насолоджуватися смачними копченими стравами, приготованими з використанням газового гриля.   За консультацією або додатковою інформацією ви завжди можете звернутися до магазину "Гриль Майстер". До речі, в магазині ви можете купити все для гриля, все для мангала, все для барбекю та все для копчення на газовому грилі. Всі аксесуари Ви можете оглянути та випробувати в справі. За потреби можна оформити доставку додому та замовити інше додаткове обладнання.