1 . Змішайте усі інгредієнти пряної суміші.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середньої спеки.
3. Реберну пластину розділіть на окремі реберця і рівномірно з усіх боків посипте пряною сумішшю. Покладіть реберця в піддон, додайте бульйон і накрийте фольгою, щільно закріпивши її по краях.
4. Поставте піддон у зону непрямої середньої жару, закрийте криль кришкою і готуйте ребра протягом 1 години. Після цього щипцями, використовуючи термостійкі рукавиці, обережно зніміть фольгу та переверніть ребра. Знову накрийте піддон фольгою і готуйте реберця ще годину в режимі непрямої середньої спеки. Якщо ви використовуєте вугільний гриль, то щогодини підкладайте по 6-8 брикетів з кожного боку вугільної подушки.
5. Поки реберця томляться в бульйоні, приготуйте соус. Для цього розігрійте чавунну сковороду на середньому вогні. Ви кладете стручки чилі на сковороду і обсмажуйте 3-5 хвилин, притискаючи їх на дно сковороди (стручки повинні місцями стати цегляно-червоними). Обсмажені стручки приберіть зі сковороди і трохи остудіть. Потім розріжте, видаліть плодоніжку, насіння та перегородки. Перекладіть чилі в миску, залийте 500 мл гарячої води і залиште на 20 хвилин до розм'якшення. Воду злийте та збережіть.
6. Чилі, цибуля, орегано, зіру та часник покладіть у чашу блендера, додайте 1 20 мл води, в якій замочували чилі, і збивайте до консистенції густої пасти. За потреби можете додати ще води. Перекладіть суміш у каструлю, додайте оцет, коричневий цукор та сіль. На середньому вогні при безперервному помішуванні доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть соус 5-6 хвилин до невеликого загустіння. Зніміть з вогню, додайте кетчуп та остудіть.
7. Коли реберця стануть м'якими і м'ясо легко відокремлюватися від кісток, надягніть термостійкі рукавиці і обережно зніміть піддон з гриля. Перекладіть реберця на деко. Піддон із залишками бульйону вам більше не знадобиться. Щедро полийте реберця соусом і готуйте 3-5 хвилин у режимі прямого середнього жару. Знову полийте соусом, переверніть і смажте ще 3-5 хвилин. Викладіть реберця на блюдо, залиште на 5 хвилин, потім відразу подавайте з соусом, що залишився.
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 2 ч. л. гранульованого часнику
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ч. л. крупної морської солі
- 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 1\2 пластини яловичих реберець (7 ребер), 2-2,5 кг
- 500 мл яловичого бульйону
ДЛЯ СОУСУ
- 3 сушених стручки чилі анчо
- 2 середні цибулини, нарізати дрібними кубиками
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 1 ч. л. меленої зіри
- 1 зубчик часнику, видавити через прес
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. коричневого тростинного цукру
- 3\4 ч. л. крупної морської солі
- 125 мл кетчупу