- Подрібніть у кухонному комбайні грушу із зеленою цибулею та часником. Додайте інгредієнти маринаду, що залишилися, і перемішайте всі до отримання однорідної маси.
- Залийте яловичі реберця маринадом, ретельно перемішайте. Накрийте реберця харчовою плівкою або кришкою і приберіть у холодильник на 2-4 години.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Пластини ребер по одній дістаньте з маринаду та обсушіть. (Маринад більше не знадобиться). Готуйте м'ясо 3-5 хвилин без кришки в режимі прямого сильного жару, щоб воно підрум'янилося з обох боків, а всередині було блідо-рожевим або яскраво-рожевим (середній або слабкий ступінь прожарювання). Час від часу перевертайте. Зніміть з гриля, посипте обсмаженим насінням кунжуту і подавайте. На гарнір можна подати білий відварений рис.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 1 китайська (яблучна) груша, очистити, видалити насіннєву коробку, нарізати великими кубиками
- 3 стебла зеленої цибулі, крупно нарізати
- 6 великих зубчика часнику
- 500 мл води
- 180 мл соєвого соусу
- 6 ст.л. цукру
- 4 ст. л. рисового оцту
- 12 тонких пластин коротких яловичих ребер (всього близько 2 кг), кожна товщиною 1,5 см
- 2 ст. л. обсмаженого насіння кунжуту