1. Подрібніть у кухонному комбайні грушу із зеленою цибулею та часником. Додайте інгредієнти маринаду, що залишилися, і перемішайте всі до отримання однорідної маси.
  2. Залийте яловичі реберця маринадом, ретельно перемішайте. Накрийте реберця харчовою плівкою або кришкою і приберіть у холодильник на 2-4 години.
  3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
  4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Пластини ребер по одній дістаньте з маринаду та обсушіть. (Маринад більше не знадобиться). Готуйте м'ясо 3-5 хвилин без кришки в режимі прямого сильного жару, щоб воно підрум'янилося з обох боків, а всередині було блідо-рожевим або яскраво-рожевим (середній або слабкий ступінь прожарювання). Час від часу перевертайте. Зніміть з гриля, посипте обсмаженим насінням кунжуту і подавайте. На гарнір можна подати білий відварений рис.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 1 китайська (яблучна) груша, очистити, видалити насіннєву коробку, нарізати великими кубиками
  • 3 стебла зеленої цибулі, крупно нарізати
  • 6 великих зубчика часнику
  • 500 мл води
  • 180 мл соєвого соусу
  • 6 ст.л. цукру
  • 4 ст. л. рисового оцту

 

  • 12 тонких пластин коротких яловичих ребер (всього близько 2 кг), кожна товщиною 1,5 см
  • 2 ст. л. обсмаженого насіння кунжуту