- Перемішайте усі інгредієнти пряної пасти. М'ясо рівномірно змастіть пастою і залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.
- Змішайте всі інгредієнти соусу та варіть його на середньому вогні при безперервному помішуванні 1-1 5 хвилин, поки соус не випарується на третину. Зніміть із вогню. Перед подачею соус потрібно підігріти.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте м'ясо під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин, один раз за цей час переверніть (з обох боків на м'ясі повинен утворитися характерний для гриля візерунок). Продовжуйте смажити м'ясо під кришкою в режимі непрямої середнього жару до бажаного ступеня готовності, кожні 5 хвилин перевертаючи його. Через 15-20 хвилин м'ясо досягне слабкого ступеня прожарювання (всередині буде яскраво-рожевим).
- Зніміть м'ясо з гриля, накрийте фольгою та залиште на 5-10 хвилин. Потім наріжте тонкими скибочками поперек волокон і подавайте разом із соусом.
ДЛЯ ПРЯНОЇ ПАСТИ
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. дрібно нарізаного свіжого імбиру
- 2 ст. л. коричневого тростинного цукру
- 2 ч. л. великої морської солі або червоної гавайської солі «Алаеа»
- 2 зубчики часнику, видавити через прес
- 1 ч. л. соусу чилі з часником
- 1 яловича вирізка (1 кг) товщиною 3 см, зрізати жир та плівку
ДЛЯ СОУСУ
- 240 мл концентрованого апельсинового соку
- 2 ст. коричневого тростинного цукру
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 2 ст. л. соєвого соусу