1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

2. Оцет, шалот, цедру лимона та гірчицю змішайте і збийте вінчиком. Невеликими порціями додаючи масло, продовжуйте збивати соус до консистенції емульсії. Посоліть і поперчіть.

3. У спаржі видаліть жорсткі кінці стебел. Для цього згинайте стебла в нижній третині: вони легко переламаються в тому місці, де починається ніжна м'якоть. Викладіть стебла спаржі на блюдо, збризкайте кількома столовими ложками соусу і посоліть.

4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Обсмажуйте спаржу та шинку під кришкою в режимі прямого середнього жару, поки спаржа не стане м'якою, а шинка - хрумкою. Один-два рази переверніть. Шинка буде готова через 1-2 хвилини, спаржа – через 6-8 хвилин.

5. Викладіть спаржу на тарілки, полийте соусом вінегрет. Скибочки шинки розкришіть і посипте ними спаржу.

ДЛЯ СОУСУ ВІНЕГРЕТ

  • 2 ст. яблучного оцту
  • 1 ст. л. нарізаного дрібними кубиками цибулі-шалоту
  • 2 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 1/4 ч. л. великої морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  •  
  • 750 г зеленої спаржі
  • 1/2 ч. л. великої морської солі
  • 4 тонких скибочки пармської або іншої сиров'яленої шинки