1. Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші. Філе золотої макрелі рівномірно натріть пряною сумішшю, рясно змастіть маслом з двох сторін, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 1 годину.

2. З качанів кукурудзи зріжте зерна. Печериці наріжте скибочками товщиною 0,5 см, потім - шматочками по 0, 5-1 см. Томатільйо наріжте кубиками 1 х 1 см. Всі овочі та печериці розкладіть в окремий посуд.

З. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.

4. У чавунну сковороду налийте 1 ст. л. олії та розігрійте в режимі прямого сильного жару до появи димка. Викладіть кукурудзу і, постійно помішуючи, обсмажуйте 2 хвилини, поки зерна не набудуть золотисто-коричневого кольору і не стануть трохи хрусткими. Заберіть кукурудзу та знову розігрійте на сковороді 1 ст. л. олії. Коли воно почне димитися, покладіть печериці та обсмажуйте їх 30 секунд. Перемішайте і смажте ще 3 хвилини, поки гриби не підрум'яняться і стануть м'якими. Перекладіть гриби до кукурудзи. Знову налийте на сковороду 1 ст. л. олії, викладіть томатільо, квасолю і часник, перемішайте та обсмажуйте 30 секунд, поки часник не набуде коричневого відтінку. Додайте кукурудзу, печериці та інгредієнти овочевої суміші, що залишилися, прогрійте протягом 1 хвилини, потім перекладіть зі сковороди й остудіть.

5. Якщо ви готуєте на вугільному грилі, додайте ще кілька вугільних брикетів, щоб підтримати температуру у грилі. Смажте філе риби під кришкою в режимі прямого сильного жару 6-8 хвилин, до повної готовності. Один раз переверніть. Не перетримуйте рибу, інакше вона вийде сухою. 6. Подавайте рибу гарячою, з овочами та печерицями.

ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ

  • 1 ч. л. меленого чилі
  • 1 ч. л. гранульованого часнику
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. крупної морської солі
  • 1/2 ч. л. меленого насіння коріандру
  • 1/2 ч. л. меленої зіри
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 4 філе золотої макрелі без шкіри, кожне по 200 г, товщиною 2 см
  • 4 ст. л. оливкової олії

Для овочевої суміші з шампіньйонами

  • 2 кукурудзяні качани без листя
  • 50 г капелюшків печериць
  • 3-4 томатільо
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 100 г вареної чорної квасолі
  • 2 ч. л. дрібно нарізаного часнику
  • 2 ст. л. крупно нарізаної кінзи
  • 2 ч. л. свіжого соку лайма
  • 1/2 ч. л. крупної морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • Гострий соус чилі