1. Змішайте борошно, імбир, корицю, сіль та розпушувач. Вершкове масло і цукор збийте міксером на середній швидкості протягом 3 хвилин до появи піни. Додайте яйце, сироп, зменшіть швидкість і поступово всипте борошняну суміш. Влийте воду, замісіть тісто. Наприкінці замішування додайте імбирні цукати. Чавунну сковороду змастіть вершковим маслом, вилийте тісто на неї й розрівняйте. 2. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. 3. Випікайте імбирний пряник на сковороді в режимі непрямого середнього жару під кришкою впродовж 35 хвилин, при постійній температурі 175 ° С, поки випічка не стане золотисто-коричневою, а якщо проткнути її дерев'яною паличкою, на ній не залишиться слідів тіста. Знімаючи сковороду, використовуйте термостійкі рукавиці, щоб уникнути опіків. 4. Абрикоси опустіть у суміш розтопленого вершкового масла, цукру та рому, потім вийміть і дайте рідині стекти. Абрикоси, виклавши розрізом вниз на решітку, смажте в режимі прямого середнього жару під кришкою 4-6 хвилин (вони повинні повністю прогрітися), при цьому переверніть один раз і змастіть масляною сумішшю. Час смаження залежить від того, наскільки стиглі плоди. 5. Теплий імбирний пряник розріжте на порційні шматки, оформіть абрикосами й збризкайте масляною сумішшю, що залишилася. Подавайте до столу із морозивом.
- 225 г пшеничного борошна
- 1 ч. л. меленого імбиру
- 3/4 ч. л. меленої кориці
- 3/4 ч. л. великої морської солі
- 3/4 ч. л. розпушувача тіста
- 125 г розм'якшеного вершкового масла і трохи для змащування сковороди
- 125 г цукру
- 1 велике куряче яйце кімнатної температури
- 125 мл абрикосового сиропу
- 125 мл гарячої води
- 3 ст. л. дрібно нарізаних імбирних цукатів
- 12 твердих стиглих абрикосів, розрізати навпіл і видалити кісточки
- 3 ст. л. розтопленого вершкового масла
- 3 ст. цукру
- 1 ст. л. (або до смаку) темного рому
- 12 кульок ванільного морозива